Μπορεί να απαντήσει η ψυχολογία σε αυτά τα ερωτήματα: Υπάρχει η “αδερφή ψυχή”; Αν ναι, πως την αναγνωρίζω;


                                                                                                                                                                                                                                       διάρκεια ανάγνωσης περίπου 3 λεπτά

Όπως διαβάσατε στο άρθρο (Πόσο συμβατή/ός είμαι με το ταίρι μου;) το να είστε “συμβατοί’’ με το σύντροφο σας σε επίπεδο αξιών, ενδιαφερόντων, συνηθειών, ασχολιών, είναι μόνο ένα μέρος της “κόλλας” που σας συνδέει.

Ποια είναι τα υπόλοιπα μέρη που συνθέτουν το ιδανικό σου ταίρι;

Γνωρίζουμε, πλέον, ότι για να χτιστεί μία σχέση και να ευημερήσει εξαρτάται από το πώς οι δύο σύντροφοι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με έρευνες, στα ζευγάρια, τα οποία εστιάζουν την ενέργειά τους στο να δημιουργήσουν από κοινού νοηματοδοτημένες εμπειρίες (για παράδειγμα δημιουργία οικογένειας, δημιουργία επιχείρησης από κοινού), η σχέση τους τείνει να κρατάει περισσότερο στο χρόνο.

Το πώς το ζευγάρι αλληλεπιδρά είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στη δημιουργία μιας επιτυχημένης και ευτυχισμένης σχέσης.

Με άλλα λόγια δεν είναι το ποιος είσαι ή το τι κάνεις το οποίο θα καθορίσει τη διάρκεια της συντροφικής σου σχέσης και την απόλαυση που βιώνεις μέσα σε αυτή. Αλλά είναι το πώς μιλάς στο σύντροφό σου, το πώς τον φροντίζεις, το πώς κινήστε μαζί στην καθημερινότητά σας, το πώς προσφέρει ο ένας την αγάπη του στον άλλον.

Για να συνδεθείς ουσιαστικά και αυθεντικά με το σύντροφό σου, μην προσπαθείς να απαντάς τα ‘τι’ και τα “ποιος” αλλά εστίασε στο να απαντήσεις τα πώς.

Αν υπάρχει η αδερφή ψυχή σου, τότε στηρίζει με όλο της το είναι το όνειρο της ζωής σου…

Αν υπάρχει η αδερφή ψυχή σου, τότε σε φροντίζει κάθε λεπτό με σκέψεις και με πράξεις…

Αν υπάρχει η αδερφή ψυχή σου, τότε σε θαυμάζει και σε σέβεται…

Αν υπάρχει η αδερφή ψυχή σου, τότε όσα χρόνια και να περάσουν συνεχίζει και σε ρωτάει για σένα με σκοπό να σε γνωρίσει καλύτερα…

Τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται ιδανικά, αλλά σκέψου εκείνη τη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με την ανάγκη σου να συναντήσεις κάποιον που να πιστεύει πραγματικά σε εσένα… δεν είναι για σένα πρωταρχική η ανάγκη αυτή;

Ο καθένας μας με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετική ένταση αναζητά την αγάπη, όσο την ψάχνεις και εσύ. Θυμήσου ότι είσαι εσύ που δημιουργείς την συμβατότητα. Δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει, κάποιο μαγικό φίλτρο ή ο τέλειος αλγόριθμος για να σε βοηθήσει να φτιάξεις μία ευτυχισμένη σχέση με έναν άλλον άνθρωπο.

Φυσικά και πρέπει να ερωτευτείς τον άλλον άνθρωπο, φυσικά και πρέπει να τον θεωρείς ελκυστικό, φυσικά και πρέπει να έχετε κοινές αξίες και όραμα για τη ζωή, φυσικά και πρέπει να αισθάνεσαι την αίσθηση της οικειότητας όταν είσαι μαζί του, αλλά όλα αυτά είναι ένα μέρος από το όλον το οποίο συντελεί στην υγιή, ευτυχισμένη συντροφική σχέση που διαρκεί μέσα στο χρόνο.

Στο ταξίδι σου αυτό, λοιπόν, σε προσκαλώ να εστιάσεις στο εάν ο άνθρωπος που σε ελκύει μπορεί να δει και εκείνος το όραμά σου για τη ζωή, αν μπορεί να αποδεχθεί και να ενισχύσει αυτό που είσαι εσύ σήμερα και όχι αυτό που προσδοκά να γίνεις αύριο…

elGreek

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!